Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας χαρακτήρισε χθες Πέμπτη «τρελό» τον άλλοτε σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου που παραδέχθηκε πως συνέβαλε να σχεδιαστούν πραξικοπήματα στο εξωτερικό.

Μεταξύ των πραξικοπημάτων, η αποτυχημένη προσπάθεια να εκδιωχθεί από την εξουσία ο σοσιαλιστής πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, Νικολάς Μαδούρο.

Παραδοχή Μπόλτον για σχεδιασμό πραξικοπημάτων

Την Τρίτη, ο Τζον Μπόλτον είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως συμμετείχε στον σχεδιασμό πραξικοπημάτων «σε άλλα μέρη» και αναφέρθηκε ονομαστικά στη Βενεζουέλα, όπου η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε υποστηρίξει την προσπάθεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό να ανατρέψει τον κ. Μαδούρο το 2019.

Ο Χόρχε Ροδρίγκες, ο πρόεδρος του ελεγχόμενου από το κυβερνών κόμμα κοινοβουλίου, αντέδρασε στην αποκάλυψη που έκανε ο κ. Μπόλτον κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του σώματος.

«Αυτό που είχε στο μυαλό του αυτός ο τρελός ο Τζον Μπόλτον ήταν ότι η βία θα κλιμακωνόταν και (οι ΗΠΑ) θα αποκτούσαν έτσι πρόσχημα για εισβολή (…), στρατιωτική εισβολή στη Βενεζουέλα», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!