Εμμένει στην πολιτική των προκλήσεων η Άγκυρα, με τον εκπρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, να διαμηνύει ότι η Τουρκία θα αποφασίσει «πότε θα ξεκινήσει μια επιχείρηση στη Συρία»

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν πυκνώσει οι τουρκικές απειλές για επέμβαση στη Συρία παρά το γεγονός ότι η Δύση έχει προειδοποιήσει για την αποφυγή ξένων παρεμβάσεων στην περιοχή.

Πριν από λίγα 24ωρα και με αφορμή την 951η επέτειο από τη Νίκη του Μαλάζγκιρτ, ο Ερντογάν δήλωσε «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά (στα βόρεια της Συρίας) ένα βράδυ και μπορούμε να έρθουμε οπουδήποτε αλλού».

«Πιστεύουμε ότι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι ο κοινός σκοπός όλων των κρατών που θέλουν ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή» υποστήριξε, από τη μεριά του, σε συνέντευξή σε νορβηγικό μέσο, ο Αλτούν για να δικαιολογήσει τη διάθεση παρέμβασης στο εσωτερικό της Συρίας.

Σε εμπρηστικό, μάλιστα, τόνο ο εκπρόσωπος του Ερντογάν τόνισε τα εξής: «Κανένα βήμα που θα κάνει η Τουρκία δεν εξαρτάται από την άδεια ή τη συναίνεση κάποιου».

«Η Τουρκία, υπό την ηγεσία του Ερντογάν βάζει τα δικά της συμφέροντα στο επίκεντρο» συνέχισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά στο ζήτημα της ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε τα εξής: «Προσδοκούμε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία θα αποδείξουν ότι βλέπουν την Τουρκία ως σύμμαχο και ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται».