Λίγο μετά τις 4 ξεκίνησε η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊου. Όπως αναφέρεται η Κριστίν Λαγκάρντ έκανε «κατσάδα» στους ευρωπαϊκούς ηγέτες για τα όσα έχουν κάνει μέχρι στιγμής.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν εκτός από τους ηγέτες των 27, η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λέϊεν, η οποία θα παρουσιάσει την μέχρι στιγμής πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η οποία ανακοίνωσε το βράδυ νέα δέσμη μέτρων για την προστασία των χωρών από τις υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης, ο Πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, και τον εκπρόσωπο της ΕΕ για τις διεθνείς σχέσεις Γιοζεπ Μπορέλ.

Παρών στο ξεκίνημα της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο οποίος αποχώρησε μετά την τοποθέτησή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να είπε με αυστηρό τόνο στους ηγέτες «έχετε κάνει πολύ λίγα, πολύ αργά», ενώ τους προειδοποίησε ότι το ΑΕΠ της Ευρωζώνης μπορεί να συρρικνωθεί ως και κατά 15% φέτος λόγω της ύφεσης που προκαλούν τα lockdown για τον κορωνοϊό.