Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν πως η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θέλει να ζητήσει παράταση, όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση της ΕΕ και του ΗΒ που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

«Μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να μην ζητήσει παράταση, η μεταβατική περίοδος θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις διατάξεις της συμφωνίας αποχώρησης», ανέφερε η δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω έγγραφο κυκλοφόρησε μετά από τηλεδιάσκεψη που είχε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Επίσης, Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ συμφώνησαν ότι απαιτείται νέα δυναμική στις συνομιλίες για τις μελλοντικές τους σχέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι απαιτείται νέα δυναμική. Υποστήριξαν τα σχέδια που συμφώνησαν οι επικεφαλής διαπραγματευτές για την εντατικοποίηση των συνομιλιών τον Ιούλιο και τη δημιουργία των πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων για τη σύναψη και την επικύρωση μιας συμφωνίας πριν από το τέλος του 2020» επισημαίνεται ακόμη στην κοινή δήλωση.