Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο του Βελγίου απέρριψε την Τετάρτη τις προσφυγές που κατέθεσαν η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπελά κατά της απόφασης προφυλάκισής τους στο πλαίσιο της έρευνας των βελγικών Αρχών για την υπόθεση Qatargate.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία διεξάγει εδώ και αρκετούς μήνες έρευνα μεγάλης κλίμακας για τις προσπάθειες του Κατάρ να επηρεάσει την οικονομική και πολιτική λήψη αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

">

Από τον Δεκέμβριο στη φυλακή η Καϊλή

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη στις 11 Δεκεμβρίου βρίσκεται έκτοτε στη φυλακή για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Για την υπόθεση είχε συλληφθεί και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος, όμως, πλέον αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι. Ο Μαρκ Ταραμπελά συνελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου.

Στις 3 Μαρτίου, το Εφετείο αποφάσισε την παράταση της κράτησής τους, επιβεβαιώνοντας την προγενέστερη απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου και η Καϊλή και ο Βέλγος ευρωβουλευτής προσέφυγαν κατά της εν λόγω απόφασης. Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir η Καϊλή δεν είχε επικαλεστεί κανένα επιπλέον επιχείρημα, ενώ η υπεράσπιση του Μαρκ Ταραμπέλα είχε αναδείξει τέσσερα νέα, αλλά και στις δύο περιπτώσεις το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο είπε «όχι» στο αίτημά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!