Καταπέλτης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Mick Wallace ο οποίος αναφέρθηκε στην δολιοφθορά και την καταστροφή των αγωγών Nord Stream για την οποία οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε κατόπιν εντολής του Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας σε συνεδρίαση στην ευρωβουλής ο Wallace αναφέρθηκε στην έρευνα του Αμερικανού δημοσιογράφου  Seymour Hersh ο οποίος ανέφερε ότι η ανατίναξη των αγωγών Nord Stream έγινε κατόπιν εντολής Μπάιντεν.

 «Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι ήταν εξέχουσας σημασίας να ερευνήσει η ΕΕ τις επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream, και ότι οποιαδήποτε κατευθυνόμενη ενέργεια κατά των αγωγών ή δολιοφθορά θα ήταν απαράδεκτη και θα οδηγούσε στην πιο σκληρή απάντηση», είπε καταρχήν ο Mick Wallace, για να συνεχίσει:

«Ο βραβευμένος με βραβείο Πούλιτζερ δημοσιογράφος Seymour Hersh, πιθανότερα ο πλέον μαχητικός ρεπόρτερ στον κόσμο δημοσιεύαμε μια μελέτη η οποία αναφέρει ότι με εντολή Μπάιντεν και τη συνεργασία της Νορβηγίας οι ΗΠΑ ανατίναξαν τους αγωγούς Nord Stream.

Ο Hersh έχει ένα μακρύ ιστορικό δημοσιογραφικής ακεραιότητας.

Αυτό το σαμποτάζ ήταν μια προμελετημένη τρομοκρατική επίθεση, κατά κρίσιμων ευρωπαϊκών υποδομών.

Ήταν παράλληλα μια περιβαλλοντολογική τρομοκρατική πράξη.

Ενδιαφέρεται η ΕΕ για την επίθεση αυτή, ποιος την έκανε ή θέλει να γνωρίζει;

Ο Hersh λέει ότι οι ΗΠΑ το έκανε. Τους ρωτήσατε, εάν το έκαναν;  

Τους ρωτήσατε, ή δεν ρωτάτε πλέον. Πως έχουμε γίνει τόσο δουλικοί, πόσο η ΕΕ έχει γίνειο τόσο δουλική   απέναντι στην αμερικανική αυτοκρατορία, τόσο πολύ που δεν τους ρωτάτε καν εάν το έχουν κάνει;», κατέληξε ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής.

Ο Mick Wallace  είναι Ιρλανδός πολιτικός που είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) από τον Ιούλιο του 2019. Είναι μέλος του Independents 4 Change, μέρος του The Left στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

">