Επιστροφή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα καθήκοντά της θα επιδιώξει άμεσα η Εύα Καϊλή.

Έξι μήνες αφότου η βελγική αστυνομία κατηγόρησε την Ελληνίδα ευρωβουλευτή για ένα ιλιγγιώδες σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο ξένες δυνάμεις όπως το Κατάρ και το Μαρόκο φέρεται να συνεργάζονταν παράνομα με ένα δίκτυο βουλευτών της ΕΕ, η Kαϊλή ετοιμάζει όπως όλα δείχνουν μια πολιτική επιστροφή με σκοπό να επαναδιατυπώσει το αφήγημά της ως θύμα ενός απάνθρωπου δικαστικού συστήματος και μιας συνωμοσίας κατασκοπείας.

Στα μέσα ενημέρωσης, η Kαϊλή προώθησε εξωφρενικές θεωρίες κατασκοπείας σχετικά με το γιατί συνελήφθη καθώς και ισχυρές προτάσεις ότι άλλοι ευρωβουλευτές —που μέχρι στιγμής είναι άθικτοι από το σκάνδαλο— πρέπει να ερευνηθούν, ενώ επαινούσε όσους την επισκέφτηκαν στη φυλακή.

">

Στο Twitter, η πολιτικός έχει μπλοκάρει δύο δημοσιογράφους, συμπεριλαμβανομένου του POLITICO, και τους είπε ότι αρνείται να παραχωρήσει συνέντευξη από αυτούς ενώ έδινε συνεντεύξεις σε ιταλικά, ισπανικά, γαλλικά και βελγικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ακόμη και στο LinkedIn, επαναδημοσίευσε ευνοϊκές για εκείνη ειδήσεις και ευχαρίστησε τους συμπαραστάτες.

Η προσδοκία για την επιστροφή της κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο, περίπου δύο μήνες μετά τη μετακίνησή της από τη φυλακή σε κατ’ οίκον περιορισμό, όταν οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι η πελάτισσά τους είχε λάβει ειδική άδεια από τις αρχές για να ταξιδέψει στο Στρασβούργο για τη συνεδρίαση της Βουλής αυτής της εβδομάδας. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε.

Ο λόγος είναι ο ίδιος που έδωσαν οι δικηγόροι της την τελευταία φορά που η Καϊλή δεν εμφανίστηκε σε συνεδρίαση της Βουλής: Ένα «προσωπικό» εμπόδιο «που δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί»δεν της επέτρεψε τελικά να παραστεί.