Μετά από μια σειρά μηχανικών προβλημάτων που αντιμετώπισε το κυβερνητικό αεροσκάφος η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ ακύρωσε το προγραμματισμένο της ταξίδι για σήμερα στην Αυστραλία δημιουργώντας υποψίες πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με τις αερομεταφορές κυβερνητικών προσώπων στην Γερμανία.

Αυτό ήταν ένα από τα πολλά περιστατικά από το 2016 όπου προέκυψε θέμα ασφαλείας στην αερομεταφορά Γερμανού ανώτερου κυβερνητικού αξιωματούχου.

">

Είναι τόσο πολλά που προκύπτουν ζητήματα: Γιατί συμβαίνουν και αν κάποιοι θέλουν να συμβαίνουν.

Τα περιστατικά χαρακτηρίζονται το λιγότερο ως περίεργα ενώ άλλοι εγκέφαλοι πιο νοσηροί, θα μπορούσαν να υποθέσουν κι άλλα σενάρια πολύ πιο κακά.

«Προσπαθήσαμε τα πάντα, αλλά πλέον δεν είναι από υλικοτεχνικής άποψης εφικτό να συνεχίσω το ταξίδι μου στον Ειρηνικό χωρίς το ελαττωματικό αεροσκάφος. Είναι κάτι παραπάνω από ενοχλητικό», έγραψε η Μπέρμποκ σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X, πρώην Twitter.

Το αεροσκάφος της Μπέρμποκ αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω μετά την πρωινή -δεύτερη – αποτυχία να πετάξει από το Αμπού Ντάμπι προς την Αυστραλία.

«Η αποστολή ματαιώθηκε! H βλάβη επανεμφανίστηκε όταν το αεροσκάφος τροφοδοτήθηκε πλήρως με καύσιμα. Τώρα προσγειωνόμαστε ξανά στο Άμπου Ντάμπι», ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Team Luftwaffe, στο X.

Η δεύτερη προσπάθεια απογείωσης με προορισμό την Αυστραλία έγινε γύρω στη μία τα χαράματα τοπική ώρα.

Τη Δευτέρα η Μπέρμποκ είχε αναγκαστεί να παραμείνει για αρκετές ώρες στο Αμπού Ντάμπι λόγω του τεχνικού προβλήματος που αντιμετώπισε το αεροσκάφος της, το οποίο επέστρεψει εκεί εσπευσμένα και μάλιστα για να το κάνει αυτό άδειασε τα περισσότερα καύσιμά του!