Στην πολιτεία Τζοχόρ της Μαλαισίας βρίσκεται η Forest City, μια πόλη που κάποτε προορίζονταν ως ένας οικολογικός παράδεισος, αλλά τώρα αποτελεί μια στοιχειωμένη περιοχή βγαλμένη από ταινία θρίλερ.

Το εκτεταμένο συγκρότημα, που κατασκευάστηκε από τη μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων της Κίνας, την Country Garden, οραματίστηκε το 2016 ως μια πολυσύχναστη κοινότητα με ένα εκατομμύριο κατοίκους, με υδάτινο πάρκο, γήπεδο γκολφ, εστιατόρια και πολλά άλλα. Οκτώ χρόνια αργότερα, αυτό το μεγαλεπήβολο έργο αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητο, μεταμορφωμένο σε αυτό που οι κάτοικοι περιγράφουν εύστοχα ως «πόλη-φάντασμα».

">

Το ουτοπικό όνειρο που μετατράπηκε σε κόλαση

Η σημερινή κατάσταση της Forest City είναι μια έντονη αντίθεση με το αρχικό όραμα. Από την προγραμματισμένη ανάπτυξη, μόνο το 15% έχει κατασκευαστεί, με μόλις το 1% των διαμερισμάτων να είναι κατειλημμένα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια απόκοσμη ατμόσφαιρα, όπου οι τεράστιοι χώροι και οι πανύψηλες κατασκευές στερούνται της ζωντανής κοινοτικής ζωής που κάποτε υποσχέθηκαν.