Δωρεάν για όλες τις Γαλλίδες ανεξαρτήτως ηλικίας θα είναι το «χάπι της επόμενης μέρας», όπως  ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας François Braun δήλωσε, μάλιστα, ότι η επείγουσα αντισύλληψη θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα γαλλικά φαρμακεία, δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή, αναφέρει η «Independent».

Αυτό θα βελτιώσει δραματικά την πρόσβαση στο χάπι της επόμενης μέρας στη Γαλλία, όπου προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο δωρεάν και χωρίς ιατρική συνταγή σε ανήλικα κορίτσια. Εάν μια γυναίκα είναι κάτω των 26 ετών, μπορεί, δηλαδή, να το αποκτήσει δωρεάν με ιατρική συνταγή.

Αν και η επείγουσα αντισύλληψη διατίθεται δωρεάν στις κλινικές και στα περισσότερα κέντρα παρακολούθησης, οι συνεχιζόμενες περικοπές στη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας έχουν σημάνει ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο χάπι τόσο εύκολα όσο χρειάζονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για ορισμένες γυναίκες, η μόνη πραγματική επιλογή είναι να πληρώσουν για το χάπι της επόμενης μέρας σε ένα φαρμακείο, όπου μπορεί να κοστίσει από 3 έως 20 ευρώ, ανάλογα το χάπι.