Στις 8 Αυγούστου, γύρω στις 4.30 τα ξημερώματα, μια 42χρονη γυναίκα, η Sam Felstead, έπαθε καρδιακή προσβολή στον ύπνο της.

Σαν από ένστικτο, εκείνη τη στιγμή, ο 7χρονος γάτος της, Billy, την ξύπνησε πηδώντας με δύναμη πάνω στο στήθος της και νιαουρίζοντας δυνατά.

«Είναι πολύ έξυπνος. Δεν έφυγε ούτε λεπτό από κοντά μου», αφηγείται σήμερα η Sam, που χρωστάει τη ζωή της στο κατοικίδιο της.

«Όταν έπεσα για ύπνο, ένιωθα μια χαρά. Μάλιστα είχα βγάλει βόλτα και τα σκυλιά μου, δεν ένιωθα άρρωστη ούτε πονούσα πουθενά», θυμάται η Sam.

Ωστόσο, την ώρα που την ξύπνησε ο γάτος της, συνειδητοποίησε ότι ήταν κάθιδρη και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Αμέσως κατάλαβε ότι χρειάζεται βοήθεια και ειδοποίησε τη μητέρα της, η οποία έσπευσε να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

«Οι γιατροί είπαν ότι έκανα πολύ καλά που έφτασα εγκαίρως στο νοσοκομείο», ανέφερε η 42χρονη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, η ειδικός στη συμπεριφορά των αιλουροειδών Lucy Hoile πιστεύει ότι η παρέμβαση του γάτου δεν ήταν τυχαία, καθώς θεωρεί ότι κάποιες αλλαγές που παρατήρησε στην κηδεμόνα του, όπως η εφίδρωση, περίεργες κινήσεις ή ήχοι, τον παρακίνησαν να αναλάβει δράση.