Με την ενεργειακή κρίση να «έχει γονατίσει» όλο τον πλανήτη, αποτέλεσμα των δυτικών κυρώσεων στη Ρωσία, το χωριό Φέλντχαϊμ στη Γερμανία, μια κοινότητα μόλις 130 ανθρώπων, δίνει το καλό παράδειγμα!

Περίπου μιάμιση ώρα νότια του Βερολίνου, αυτό το μικρό αλλά φροντισμένο χωριό είναι ενεργειακά αυτάρκες εδώ και πάνω από μια δεκαετία, αναφέρει το Associated Press.

Στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου πειράματος που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, το Φέλντχαϊμ απέκτησε ανεμογεννήτριες, δημιούργησε τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, απέκτησε φωτοβολταϊκό πάρκο και μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας.

Σήμερα, 55 ανεμογεννήτριες προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια και μια μονάδα παραγωγής υδρογόνου βρίσκεται υπό κατασκευή.

Ως αποτέλεσμα του πειράματος, οι κάτοικοι του Φέλντχαϊμ απολαμβάνουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές στο ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Η ενεργειακή προσέγγιση του Φέλντχαϊμ έκανε το χωριό γνωστό, με αποτέλεσμα να προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα, η ηρεμία που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων έρχεται σε πλήρη  αντίθεση με την κατάσταση στην υπόλοιπη Γερμανία, η οποία εξαρτάται από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου.