Η απίστευτη ζωή μιας Ελληνοεβραίας μετανάστριας με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατάφερε να κυριαρχήσει στον ανδροκρατούμενο χώρο της βιομηχανίας ταινιών για ενήλικες, ξεδιπλώνεται μέσα από ένα αφιέρωμα της εφημερίδας New York Post.

H Tσέλι Γουίλσον, η οποία έφυγε από τη ζωή το 1994 σε ηλικία 86 ετών, ήταν «μια εντυπωσιακή Νεοϋορκέζα που ενσάρκωνε το αμερικανικό όνειρο» σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα. «Πίστευε ότι η Αμερική ήταν το καλύτερο μέρος στον κόσμο, και ότι εκεί ήσουν ελεύθερος να κάνεις ό,τι θες», λέει η κόρη της Μπόντι Γουότερς στην Post.

">

Κι αυτό που ήθελε η Γουίλσον ήταν να διευθύνει μια «αυτοκρατορία» πορνό.

Η Γουίλσον, μια Ελληνοεβραία γεννηθείσα το 1908, έφυγε από την πόλη της τη Θεσσαλονίκη το 1939 για να γλιτώσει τους διωγμούς του Ολοκαυτώματος και ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη, όπου η πρώτη της δουλειά ήταν να πουλάει χοτ ντογκ σε ένα καρότσι. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’60, ωστόσο, είχε εξελιχθεί σε μία από τους μεγαλοπαραγωγούς ταινιών για ενήλικες της Τάιμς Σκουέρ, διευθύνοντας πέντε κινηματογράφους στην Όγδοη Λεωφόρο, κατά τη λεγόμενη «Χρυσή εποχή του πορνό».

Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Queen of the Deuce» εξερευνά την ασυνήθιστη ζωή της Γουίλσον που, με τον δυναμικό και αντισυμβατικό χαρακτήρα της κατάφερε να ακμάσει σε έναν εξαιρετικά ανδροκρατούμενο χώρο, διευθύνοντας την «αυτοκρατορία» της από ένα διαμέρισμα πάνω από τον κινηματογράφο της με το όνομα «Eros». Το σινεμά αυτό βρισκόταν στην ανατολική πλευρά της Όγδοης Λεωφόρου, μεταξύ της 45ης και της 46ης Οδού, σε μια περιοχή που αργότερα θα εξελισσόταν σε ένα από τα πιο κακόφημα τετράγωνα της γειτονιάς.