Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στο Άρκορε, η οποία είναι γνωστή κυρίως από τα διαβόητα πάρτι bunga-bunga, ενδεχομένως να μετατραπεί σε μουσείο για τους οπαδούς του.

Ο Μπερλουσκόνι, που πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 86 ετών, είχε αγοράσει στις αρχές της δεκαετίας του 1970 τη βίλα Σαν Μαρτίνο στο Μιλάνο, όπου είχε ιδιωτικές συναντήσεις με επιχειρηματίες και πολιτικούς, αλλά και όπου φιλοξενούσε τα διαβόητα ροζ πάρτι.

">

Τα 70 δωμάτια της έπαυλης, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messagero, μπορεί πλέον να ανοίξουν για ιδιωτικές ξεναγήσεις, προτού η βίλα μετατραπεί σε μουσείο για τους οπαδούς του.

Οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι θα ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα τη διαθήκη του και θα αποκαλυφθεί πώς θα μοιραστεί η τεράστια περιουσία του, που περιλαμβάνει από ακίνητα, γιοτ και πανάκριβα έργα Τέχνης, μέχρι την ιδιοκτησία της ποδοσφαιρικής ομάδας AC Monza και κυρίως την Mediaset, το μεγαλύτερο εμπορικό όμιλο ΜΜΕ της Ιταλίας, που χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο για την πολιτική του ανέλιξη.

Σύμφωνα με στοιχεία του δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg η περιουσία του Μπερλουσκόνι τον περασμένο Απρίλιο άγγιζε τα 7,4 δισ. δολάρια.