Πριν καν συμπληρωθεί μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων τους, Λιζ Τρας και Βασιλιάς Κάρολος Γ’, είχαν την πρώτη τους “κόντρα”, όπως αναφέρουν πολλά βρετανικά δημοσιεύματα.

Αποτέλεσμά της ότι ο Κάρολος, ακολουθώντας τη συμβουλή της Λιζ Τρας, δεν θα παραστεί στη Διάσκεψη COP27 των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, που θα διοργανωθεί στην παραλιακή πόλη Σαρμ ελ Σέιχ από τις 8 έως τις 16 Νοεμβρίου.

«Δεν έλαβε εντολή να μην πάει, ήταν ομόφωνη απόφαση»

Οι ίδιες πηγές του παλατιού που επικαλείται η Daily Mail, επέμεναν, ωστόσο, ότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν είχε λάβει εντολή από την πρωθυπουργό να απέχει και τόνισαν αντίθετα ότι είχε ζητήσει τη συμβουλή της. Είπαν ότι η απόφαση να μην παραστεί ο βασιλιάς στη Σύνοδο, ήταν ομόφωνη.

Υποστήριξαν επίσης ότι αυτό ήταν το πρώτο σημάδι ότι ο Κάρολος αγκάλιασε το νέο του ρόλο ως βασιλιάς, αφού ανέφερε ότι θα αποσυρθεί από μεγάλο μέρος της προηγούμενης δράσης του τώρα που ανέλαβε βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας.

Μια πηγή δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι υπήρξε καβγάς. Το αν θα παρευρεθούν ή όχι μέλη της βασιλικής οικογένειας εξαρτάται από το Υπουργείο Εξωτερικών». Το βράδυ του Σαββάτου, η Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε: «Δεν σχολιάζουμε ιδιωτικές συναντήσεις μεταξύ της Α.Μ. του βασιλιά και της πρωθυπουργού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!