O Αμερικανός επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε πως θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές,  μέσα στην επόμενη πενταετία λόγω της τεχνητής νοημοσύνης. 

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης έχει προκαλέσει φόβο ότι η τεχνολογία θα εξαλείψει εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε αυτή την εβδομάδα ότι περίπου το 40% των θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο θα μπορούσε να επηρεαστεί από την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Γκέιτς δεν διαφωνεί απόλυτα με τα δεδομένα αυτά, πιστεύει όμως ότι – όπως έχει δείξει η ιστορία – η τεχνολογία παρόλο που προκαλεί φόβο στην αρχή, γεννά ευκαιρίες.

«Όπως με την παραγωγικότητα της γεωργίας το 1900, οι άνθρωποι έλεγαν ”Ε, τι θα κάνουν οι άνθρωποι;” Στην πραγματικότητα, δημιουργήθηκαν πολλά νέα πράγματα, πολλές νέες κατηγορίες θέσεων εργασίας και είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι όταν όλοι ασχολούνταν με τη γεωργική εργασία», δήλωσε ο Γκέιτς. «Έτσι θα γίνει και εδώ», συμπλήρωσε.

Σε συνέντευξή του στο CNN προέβλεψε ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη, υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα ότι βοηθά τους γιατρούς να εξαλείφουν τη γραφειοκρατία του επαγγέλματός τους.

Όσον αφορά στο ChatGPT, τόνισε ότι η ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας στον εκπαιδευτικό ή ιατρικό τομέα θα είναι «φανταστική».

Υπενθυμίζεται πως η Microsoft έχει μια συνεργασία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με το OpenAI.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γκέιτς συμπλήρωσε δε ότι δεν ανησυχεί μήπως χάσει τα πλούτη του. «Έχω περισσότερα από αρκετά χρήματα για τη δική μου κατανάλωση» είπε χαρακτηριστικά.