Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου στη Μαλαισία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει τεράστια πυρκαγιά και περισσότεροι από 110 άνθρωποι να τραυματιστούν.
Πυρκαγιά που προκλήθηκε από σπασμένο αγωγό φυσικού αερίου εξαπλώθηκε σε πολλά σπίτια και έστειλε μια πύρινη σφαίρα στον ουρανό έξω από τη μεγαλύτερη πόλη της Μαλαισίας την Τρίτη, τραυματίζοντας περισσότερους από 100 ανθρώπους.
Η πύρινη κόλαση κοντά σε ένα βενζινάδικο έξω από την Κουάλα Λουμπούρ ήταν ορατή από χιλιόμετρα και διήρκεσε αρκετές ώρες. Συνέβη κατά τη διάρκεια δημόσιας αργίας, καθώς οι μουσουλμάνοι, που αποτελούν την πλειοψηφία στη Μαλαισία, γιόρταζαν ‘Ειντ αλ-Φιτρ με το τέλος του Ραμαζανιού.
Η εθνική πετρελαϊκή εταιρεία Petronas δήλωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε σε έναν από τους αγωγούς φυσικού αερίου της στις 8:10 π.μ. τοπική ώρα και ο επηρεαζόμενος αγωγός απομονώθηκε αργότερα. Αξιωματούχοι της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών δήλωσαν ότι το κλείσιμο των βαλβίδων θα σβήσει τελικά τη φωτιά.
Τουλάχιστον 49 σπίτια υπέστησαν ζημιές και 112 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 63 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για εγκαύματα, αναπνευστικές δυσκολίες και άλλα τραύματα, ανέφερε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας του Σελανγκόρ Μοχάμαντ Ζαΐνι Αμπού Χασάν, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Bernama.
Εικόνες και βίντεο από την πύρινη σφαίρα έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ορισμένοι κάτοικοι δήλωσαν ότι ένιωσαν μια ισχυρή δόνηση με τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους να τρέμουν.