Προειδοποίηση προς την Πολωνία έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τονίζοντας ότι θεωρείται πλέον ως ένας «επικίνδυνος εχθρός». 

Ο Μεντβέντεφ που είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας διατύπωσε την άποψή του αυτή σε άρθρο 8.000 λέξεων για τις ρωσοπολωνικές σχέσεις, στο οποίο γράφει ότι η Μόσχα έχει τώρα «έναν επικίνδυνο εχθρό» στην Πολωνία.

">

«Θα την αντιμετωπίσουμε (την Πολωνία) ακριβώς ως έναν ιστορικό εχθρό», λέει ο Μεντβέντεφ. «Εάν δεν υπάρχει ελπίδα για συμφιλίωση με τον εχθρό, η Ρωσία θα πρέπει να έχει μόνο μία και πολύ σκληρή στάση όσον αφορά την τύχη του».

«Η Ιστορία έχει δώσει περισσότερες από μία φορές μια ανελέητη ετυμηγορία στους αλαζόνες Πολωνούς: όσο φιλόδοξα κι αν είναι τα ρεβανσιστικά σχέδια, η κατάρρευσή τους μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο της πολωνικής κρατικής υπόστασης στο σύνολό της».

Δεν υπήρξε άμεση απάντηση στα σχόλιά του από την Πολωνία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ Βαρσοβίας και Μόσχας σε νέα χαμηλά επίπεδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Πολωνία, η οποία υποστηρίζει την Ουκρανία, κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα με εκστρατείες παραπληροφόρησης και κατασκοπείας. Η Μόσχα έχει καταδικάσει την εχθρική, όπως την χαρακτηρίζει, στάση της Βαρσοβίας απέναντί της και τα ρωσικά συμφέροντα στην Πολωνία.