Η Ολλανδία υπέγραψε δεκαετή συμφωνία με την Ουκρανία αλλά η Ολλανδία έχει διενεργήσει εκλογές και ο Μ.Ρούτε είναι απερχόμενος πρωθυπουργός επομένως δεν έχει νομιμοποίηση για μια τέτοια ενέργεια που δεσμεύει την χώρα μάλιστα για 10 χρόνια.

Την αποκάλυψη μάλιστα έκανε το Σάββατο (24/2/2024) ο Αμερικανός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της πλατφόρμας X, Elon Musk ανήμερα της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

">

O Musk δήλωσε ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte δεν έχει τη νομική εξουσία να υπογράψει μια Συνθήκη Ασφαλείας με την Ουκρανία για 10 χρόνια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX έκανε τη δήλωση αυτή ως απάντηση σε μια ανάρτηση της πολιτικής σχολιάστριας Eva Vlaardingerbroek στο δίκτυο X σχετικά με τη 10 συμφωνία στρατιωτικής βοήθειας της Ολλανδίας με την Ουκρανία.

Η Vlaardingerbroek είπε ότι «η γνώμη του ολλανδικού λαού» δεν είχε ζητηθεί.

«Δεν φαίνεται ότι αυτός (ο Rutte) έχει τη νομική εξουσία να το κάνει», έγραψε ο Musk απαντώντας.

Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε στις 23/2 ότι θα υπογράψει Συμφωνία Ασφαλείας με την Ουκρανία για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ανέφερε επίσης ότι βάσει της εν λόγω συμφωνίας η Ολλανδία θα βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί και να επιτύχει την περαιτέρω ενσωμάτωσή της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία υπέγραψε νωρίτερα παρόμοιες συμφωνίες με το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Δανία.
Επίσης υπέγραψε μία τέτοια συμφωνία και με την Ιταλία.