Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσφέρει ένα σεβαστό ποσό σε όποια μητέρα στη Ρωσία καταφέρει να γεννήσει 10 παιδιά, σύμφωνα με τη «Mirror». 

Ο Ρώσος πρόεδρος έχοντας να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα, ελπίζει ότι προσφέροντας 1 εκατ. ρούβλια θα ενθαρρύνει περισσότερες Ρωσίδες να δημιουργήσουν μεγάλες οικογένειες.

Μάλιστα, το νέο διάταγμα υπογράφηκε από τον Πούτιν τη Δευτέρα 15 Αυγούστου. Ο πρόεδρος της Ρωσίας σχεδιάζει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος είχε καθιερώσει το βραβείο «Μητέρα Ηρωίδα» το 1944, για να ενθαρρύνει τις πολύτεκνες οικογένειες, μετά από τον θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων σοβιετικών πολιτών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Περισσότερες από 400.000 γυναίκες είχαν λάβει το βραβείο, πριν αυτό καταργηθεί, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα, οι γυναίκες θα λαμβάνουν εφάπαξ ένα εκατομμύριο ρούβλια, αφού το δέκατο παιδί τους συμπληρώσει τα πρώτα του γενέθλια, με την προϋπόθεση ότι τα άλλα εννέα παιδιά θα βρίσκονται εν ζωή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!