Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο άσκησε κριτική στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία έχει πάρει το δρόμο του αυταρχισμού.

Σε συνέντευξή του στο Spiegel, είπε ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειών του προέδρου, δεν έχουν απομείνει ουσιαστικά ανεξάρτητοι θεσμοί εξουσίας στην Ουκρανία και η χώρα κινείται ενεργά προς τον αυταρχισμό, στον οποίο όλα εξαρτώνται από τη διάθεση ενός ατόμου. «Αυτή τη στιγμή απομένει μόνο ένας ανεξάρτητος θεσμός, αλλά βρίσκεται υπό τεράστια πίεση: η τοπική κυβέρνηση», παραπονέθηκε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου , δεν είχε ούτε μια συνάντηση ή τηλεφωνική συνομιλία με τον Ζελένσκι.

Το Spiegel υπενθυμίζει ότι σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας, οι εκλεγμένοι δήμαρχοι απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους με μια απλή δικαστική απόφαση, για παράδειγμα, ο επικεφαλής του Τσερνίγκοφ.

Σύμφωνα με τον Κλίτσκο, η προεδρική διοίκηση βλέπει τους δημάρχους ως «αταβιστές» και «εμπόδιο στον συγκεντρωτισμό των δομών εξουσίας στη χώρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!