Ανανέωση: Ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Kherson, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η ηγεσία σκοπεύει να προετοιμάσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στην περιοχή να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Μέχρι το τέλος του έτους, όπως μεταδίδει το defencenet.ru, η περιοχή θα προετοιμάσει ένα νομοθετικό πλαίσιο για την ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.


Αρχικό κείμενο: Ο λαός της Χερσώνας σχεδιάζει να ζητήσει από τη Ρωσία να ενταχθεί η περιφέρεια στο ρωσικό εθνικό κορμό. 

Αυτό μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αξιωματούχο της εκεί ελεγχόμενης από τη Ρωσία διοίκησης.

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της περιοχής της Χερσώνας, η οποία είναι στρατηγικής σημασίας καθώς συμβάλλει στη χερσαία σύνδεση μεταξύ της χερσονήσου της Κριμαίας και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστικών περιοχών στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το BBC, η Ρωσία εισάγει το δικό της νόμισμα, τα μέσα ενημέρωσης και τις υπηρεσίες διαδικτύου σε τμήματα της Ουκρανίας που έχει καταλάβει ο στρατός της, ιδίως στη Χερσώνα.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται πως η Ρωσία σχεδιάζει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην πόλη – για να δει αν οι κάτοικοί της θέλουν να δημιουργήσουν μια φιλορωσική αποσχισθείσα «λαϊκή δημοκρατία».

Γιατί η Ρωσία επικεντρώνεται στη Χερσώνα;

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τη Χερσώνα στις αρχές Μαρτίου – μία εβδομάδα μετά την έναρξη της επέμβαση στην Ουκρανία. Ήταν η πρώτη μεγάλη πόλη που έπεσε.

Πριν από τον πόλεμο, είχε πληθυσμό 290.000 κατοίκων. Αλλά, σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχό της, περίπου το 40% των κατοίκων έχουν εγκαταλείψει έκτοτε την πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν η Ρωσία στοχεύει να καταλάβει τη νότια Ουκρανία και να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία, η Χερσώνα, στις εκβολές του ποταμού Δνείπερου, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, θα είναι το κλειδί, λέει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.