Σε αναμονή για παραίτηση Νάνσι Πελόζι μετά την πρώτη της συνέντευξη από την επίθεση στον σύζυγό της έδωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην πρώτη της συνέντευξη μετά την επίθεση στον σύζυγό της, στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε πως η επίθεση επηρέασε την απόφασή της για το αν θα παραμείνει σε ηγετικό ρόλο, μετά τις εκλογές της Τρίτης.

Πηγές αναφέρουν ότι εάν το κόμμα των Δημοκρατικών χάσει την πλειοψηφία, η 82χρονη από την Καλιφόρνια θα παραιτηθεί από τη θέση της ηγεσίας, όμως η ίδια αρνήθηκε να αποκαλύψει τι επιφυλάσσει το μέλλον.

«Πρέπει να πω ότι η απόφασή μου [για την ηγεσία] έχει επηρεαστεί από αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες», είπε σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε τη Δευτέρα το βράδυ.

Οι αρχές είπαν ότι ο φερόμενος ως δράστης, ο 42χρονος Ντέιβιντ Ντε Πάπ, είχε στόχο την Πελόζι, ο οποίος όμως βρισκόταν στην Ουάσιγκτον εκείνες τις μέρες.

«Πρέπει να υπάρξει κάποιο μήνυμα προς τους Ρεπουμπλικάνους ώστε να σταματήσουν, να σταματήσουν την παραπληροφόρηση», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαι στεναχωρημένη για τον σύζυγό μου, αλλά και για τη χώρα μας», είπε η Πελόζι. «Θέλω απλώς να ψηφίσει ο κόσμος και θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως επίσης ελπίζω ότι η άλλη πλευρά θα το σεβαστεί επίσης».