Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις και τις σκηνές απελπισίας των πολιτών οι οποίοι φέρεται να ξεμένουν από τρόφιμα, νερό και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, η πόλη αποφάσισε να χαλαρώσει το lockdown σε κάποιες περιοχές από σήμερα.

Αυτή τη στιγμή στην χώρα καταγράφονται πάνω από 25.000 νέα κρούσματα COVID-19, ενώ οι αρχές πασχίζουν να αρχίσει και πάλι να κινείται η πόλη ύστερα από δύο και πλέον εβδομάδες.

Οι πιέσεις εντείνονται προς τις αρχές της πολυπληθέστερης κινεζικής πόλη καθώς οι κάτοικοι εμφανίζονται ολοένα και πιο απογοητευμένοι καθώς οι περιορισμοί τραβούν σε μάκρος, με αποτέλεσμα ορισμένοι εξ αυτών να δυσκολεύονται να βρουν επαρκείς ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων.

Η Σανγκάη κατατάσσει τα συγκροτήματα κατοικιών σε τρεις κατηγορίες κινδύνου, ως ένα βήμα προς το να επιτραπούν οι κατάλληλες δραστηριότητες από πολίτες σε γειτονιές όπου δεν υπάρχουν θετικά περιστατικά κορωνοϊού σε διάρκεια δύο εβδομάδων, δήλωσε ο Γκου Χονγκχούι, αξιωματούχος της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και δεν ήταν άμεσα σαφές πόσοι από τους 25 εκατ. κατοίκους θα επωφεληθούν από μια άμεση χαλάρωση των lockdowns, η κίνηση αυτή υπόσχεται κάποια ανακούφιση για πολλούς που έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους για πάνω από τρεις εβδομάδες σε μια μάχη κατά της μεγαλύτερης έξαρσης στην Κίνα από τότε που εντοπίστηκε ο κορονοϊός στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019.