Σε αυξήσεις κατά 5,1% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα προχωρά η κυβέρνηση της Πορτογαλίας μέσα στο 2023.

Η κυβέρνηση κατέληξε σε τετραετή συμφωνία με τις μεγαλύτερες εργοδοτικές οργανώσεις και το δεύτερο μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας UGT, η οποία περιλαμβάνει επίσης μια συνδυασμένη αύξηση 20% στους μισθούς έως το 2026, στην προσπάθεια να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις της εκτίναξης του ετήσιου πληθωρισμού, ο οποίος έφθασε σε υψηλό τριών δεκαετιών, στο 9,3%, τον Σεπτέμβριο.

Οι αυξήσεις, που συμφωνήθηκαν με τις ισχυρές εργοδοτικές οργανώσεις της βιομηχανίας, του τουρισμού, της γεωργίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών, είναι ένα ορόσημο για τα τέσσερα εκατομμύρια εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα της Πορτογαλίας.

Οι προτεινόμενες μισθολογικές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα για το 2023 υπερβαίνουν κατά 3,6% τη μέση αύξηση που προτίθεται να χορηγήσει η Πορτογαλία στους τουλάχιστον 733.000 δημόσιους υπαλλήλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμφωνία προβλέπει επίσης την αύξηση του μηνιαίου κατώτατου μισθού στα 760 ευρώ τον Ιανουάριο του 2023 από 705 που είναι σήμερα και τη σταδιακή αύξησή του στα 900 ευρώ σε διάστημα τεσσάρων ετών.