Ο συνιδρυτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ στη Σομαλία σκοτώθηκε  σε επιχείρηση του κυβερνητικού στρατού. Ήταν επικηρυγμένος για 3 εκατομμύρια  δολάρια.

Συνιδρυτής της Αλ Σεμπάμπ που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα, ο Αμπντουλαχί Γιάρε θεωρείτο υποψήφιος για την ηγεσία αυτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Σομαλία, καθώς ο νυν επικεφαλής Άχμεντ Ντιρίγιε είναι άρρωστος.

«Η εξόντωσή του είναι σαν να βγήκε ένα αγκάθι από τα πλευρά της Σομαλίας», τόνισε το υπουργείο Ενημέρωσης της αφρικανικής χώρας.

Ο Γιάρε που ήταν επικηρυγμένος για 3 εκατ. δολάρια, σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή με drone την 1η Οκτωβρίου από τον στρατό της Σομαλίας και «διεθνείς εταίρους», επεσήμανε το υπουργείο τη Δευτέρα (03.10.2022).

«Αυτός ο ηγέτης (…) ήταν ο επικεφαλής ιεροκήρυκας της οργάνωσης και ένα από τα πιο διαβόητα μέλη των Σεμπάμπ», διευκρίνιζε η ανακοίνωση. «Ήταν πρώην επικεφαλής του συμβουλίου της σούρα και διευθυντής οικονομικών της οργάνωσης», πρόσθετε η ανακοίνωση αναφερόμενη στο ανώτατο συμβούλιο των Σεμπάμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γιάρε ήταν μεταξύ των επτά πιο καταζητούμενων από τις ΗΠΑ στελεχών των Σεμπάμπ από το 2012 . Η Ουάσιγκτον προσέφερε 3 εκατομμύρια δολάρια για τη σύλληψή του.