Δηλητηριώδης βασιλική κόμπρα μήκους 2,2 μέτρων το έσκασε από ζωολογικό κήπο της Σουηδίας, αλλά επέστρεψε μόνη της μετά από μια εβδομάδα, σκορπώντας ανακούφιση στους υπευθύνους. 

«Ο Χουντίνι, όπως την ονομάσαμε, σύρθηκε πίσω στο terrarium του» επεσήμανε ο επικεφαλής του Skansen Aquarium, Jonas Wahlstrom, μιλώντας στο κρατικό μέσο SVT.

Το φονικό φίδι, του οποίο το πραγματικό όνομα είναι Sir Vass, το έσκασε στις 22 Οκτωβρίου μέσα από μία οπή στην οροφή του γυάλινου θαλάμου του.

Έγινε ενδελεχής έρευνα, ακόμα και με τη χρήση ακτίνων X-ray, αλλά ο «Χουντίνι» εντοπίστηκε μόλις αυτή την εβδομάδα σε έναν περιορισμένο χώρο κοντά στο terrarium.

Η ομάδα έρευνα έκανε τρύπες στους τοίχους όπου κρυβόταν η κόμπρα, για να τη βγάλει και να την τοποθετήσει πίσω στο περιβάλλον της, αλλά εκείνη εξαφανίστηκε πάλι λίγο αργότερα.

Όπως διαπιστώθηκε σύντομα, δεν είχε πάει μακριά, είχε επιστρέψει μόνη της στο terrarium.

«Ήταν τόσο στρεσογόνο για τον Χουντίνι, με όλες αυτές τις τρύπες στους τοίχους, ήθελε να επιστρέψει σπίτι» είπε ο Wahlstrom.

Το πάρκο επεσήμανε πως το φίδι δεν θα μπορούσε να επιβιώσει εάν είχε βγει στον έξω κόσμο, καθώς οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι βασιλικές κόμπρες φτάνουν ακόμα και τα 5,5 μέτρα και ζουν, κυρίως, στην Ινδία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.