Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει να είναι προκλητικός καθώς θεωρεί πως η Δύση τον στηρίζει και έιπε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να πάει στη Μόσχα για απευθείας συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Έτσι λοιπόν οι συμπατριώτες του θα συνεχίσουν να σκοτώνονται ως αποτέλεσμα των επιλογών του (ή μάλλον των επιλογών άλλων).

Μάλιστα ζήτησε να διαπραγματευτεί με άλλη ρωσική ηγεσία ενώ επιχείρησε να εκφοβίσει τον ρωσικό λαό.

«Εξ ονόματος της χώρας μου, θα ήμουν έτοιμος να επισκεφτώ οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Όμως, ασφαλώς όχι τώρα και σίγουρα όχι τη Μόσχα. Αυτό απλώς αποκλείεται» φέρεται να είπε ο Ζελένσκι στο ρωσικό μέσο ενημέρωσης Mediazona. Η συνέντευξη αυτή αναδημοσιεύτηκε στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Ο Ζελένσκι είπε στη συνέντευξη ότι η πολιτική ηγεσία της Ρωσίας διέπραξε ένα «καταστροφικό λάθος» και εξαιτίας της ο ρωσικός λαός επωμίζεται τις ευθύνες των ηγετών του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από τώρα και στο εξής πολλές χώρες δεν θα αναρωτιούνται αν κάποιος είναι καλός ή κακός Ρώσος. Όλοι οι Ρώσοι θα αντιμετωπίζονται άσχημα. Η Ρωσία το έκανε αυτό. Σε τελική ανάλυση, δεν με αφορά αλλά θα πρέπει να φοβίζει τον ρωσικό λαό», κατέληξε.