Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία θα ακολουθήσει μια ανεξάρτητη πολιτική, προχωρώντας στην πορεία προς την ΕΕ και διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα.

«Η Σερβία θα παραμείνει μια ελεύθερη, κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα, η οποία θα λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις και θα συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο προς την ΕΕ, ακόμη και αν υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη που θα ήθελαν να ρίξουν τη Σερβία από αυτόν τον δρόμο. Η Σερβία με την ίδια υπερηφάνεια θα συνεχίσει να διατηρεί την παραδοσιακή της φιλία και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Βούτσιτς.

Είπε ότι η χώρα του δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας ούτε θα επικρίνει τακτικά τη Μόσχα και το Πεκίνο προκειμένου να «ευχαριστήσει κάποιον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θα επιδιώξουμε να ευχαριστήσουμε κανέναν. Στόχος μας είναι να κάνουμε ό,τι σημαντικό προς το συμφέρον του λαού μας, των πολιτών της Δημοκρατίας, και όχι προς το συμφέρον οποιασδήποτε άλλης χώρας ή οργανισμού», είπε.