Τη Δευτέρα, 19/09, και ώρα μία (Ελλάδος) θα τελεστεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, ενώ τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από χθες η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται στην παλαιότερη αίθουσα του παλατιού του Γουέστμινστερ και εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα, με τους Βρετανούς να σχηματίζουν τεράστιες ουρές και την αναμονή να εκτείνεται σε πολλές ώρες.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ είναι ένα ιστορικό γεγονός, και θα διεξαχθεί με κάθε μεγαλοπρέπεια και με όλα όσα συνοδεύουν μια επίσημη κρατική κηδεία, κατά τους όρους που χρησιμοποιούν στη Βρετανία. Αντίστοιχη κηδεία είχε να γίνει στο Λονδίνο από το 1965 και το θάνατο του Ουίστον Τσόρτσιλ.

Στο Λονδίνο αναμένονται τη Δευτέρα να βρίσκονται άνω του 1 εκατ. επισκέπτες, που θα καταφθάσουν από διάφορες πόλεις της Βρετανία αλλά και το εξωτερικό.

Το «παρών» θα δώσουν δεκάδες ηγέτες από όλο τον κόσμο, η ηγεσία της ΕΕ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την σύζυγό του Τζιλ, και πολλά μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον σύντροφό της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι δεν προσεκλήθη ο πρωθυπουργός, αλλά η ΠτΔ, καθώς οι προσκλήσεις από το παλάτι απευθύνονται σε αρχηγούς κρατών και όχι κυβερνήσεων.