Σε 109 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας γυμναστικής της Βραζιλίας, Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες, που κατηγορείτο για το βιασμό τεσσάρων αθλητών και αθλητριών, με τουλάχιστον έναν από αυτούς να είναι ανήλικος.

Ο Φ.Λόπες απομακρύνθηκε από το επιτελείο της εθνικής ομάδας, ένα μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και μετά από καταγγελία γονέων μιας νεαρής αθλήτριας.

Απέναντί του στο δικαστήριο βρέθηκαν και περίπου σαράντα αθλητές, που είχαν ισχυρισθεί στο κανάλι Globo TV ότι είχαν πέσει θύματα ηθικής, σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης.

Αποτέλεσμα αυτών, ο Βραζιλιάνος προπονητής να καταδικαστεί σε 109 χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση, με βάση την πρωτόδικη απόφαση από δικαστήριο στην πόλη Σάο Μπερνάρντο ντο Κάμπο, κοντά στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Globo Esporte, που είχε πρόσβαση στην διαδικασία, προστατευόμενη από το δικαστικό απόρρητο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Φερνάντο ντε Καρβάλιο Λόπες, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει έφεση, καθώς ισχυρίζεται πως είναι αθώος, κρίθηκε ένοχος για επίθεση σε τέσσερις αθλητές, συμπεριλαμβανομένου ενός ανήλικου, 13 ετών τότε.