Ο Adam Moran, πιο γνωστός με το ψευδώνυμο BeardMeatsFood στο YouTube, έφαγε τα πιο καυτερά φιστίκια στον κόσμο και παραλίγο να χάσει τη ζωή του.

Σε ένα βίντεο με μεγάλη τηλεθέαση, ο Moran επιχείρησε να δοκιμάσει το «Johnny Scoville’s Tube of Terror Challenge». Ο Johnny Scoville, ένας διάσημος επαγγελματίας που τρώει τσίλι, συνεργάστηκε με την Blazing Foods για να δημιουργήσει ένα σωληνάριο με εξαιρετικά πικάντικους ξηρούς καρπούς. Η πρόκληση: να καταναλώσει ολόκληρο το σωληνάριο σε λιγότερο από 10 λεπτά. Το προϊόν σχεδιάστηκε ειδικά για τον Scoville και την κοινότητά του από λάτρεις της ακραίας θερμότητας, που ονομάστηκε «The Scoville Squad».

">

Το Tube of Terror διαθέτει την εκπληκτική ένταση 13.000.000 θερμικών μονάδων Scoville (SHU), η οποία επιτυγχάνεται μέσω ενός μείγματος από τις έξι πιο καυτερές πιπεριές του κόσμου και ενισχύεται περαιτέρω με καθαρούς, φυσικούς κρυστάλλους καψαϊκίνης. Για να το θέσουμε αυτό σε προοπτική, μια κανονική πιπεριά jalapeno, η οποία θεωρείται μέτρια καυτερή, κατατάσσεται μεταξύ 2.500 έως 8.000 SHU. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο θερμότητας του Tube of Terror είναι υπερδιπλάσιο από αυτό του τυπικού σπρέι πιπεριού που χρησιμοποιείται από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Στο βίντεο του 2019, ο Moran εξέφρασε τόσο ενθουσιασμό όσο και ανησυχία για την πρόκληση, συγκρίνοντας την με την προηγούμενη επιτυχία του στην πρόκληση Death Nut. «Ένα σωληνάριο με φιστίκια 13 εκατομμυρίων SHU υπερδιπλάσια σε θερμότητα από το σπρέι πιπεριού που έχει στη κατοχή της η αστυνομία» δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και ο Moran επέζησε από την πρόκληση, ήταν μια έντονη υπενθύμιση των κινδύνων που ενέχει η ανταγωνιστική διατροφή, ειδικά όταν πρόκειται για ακραία μπαχαρικά.