Διεθνή ΜΜΕ, κατακρίνουν την Δικαιοσύνη της Κύπρου για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας που ισχυρίστηκε ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς.

Η 19χρονη βρέθηκε ένοχη χθες από το δικαστήριο για ψευδή καταγγελία. Η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε ανησυχίες για την διαδικασίας της δίκης, με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, να δηλώνει ότι θα θέσει το θέμα στις κυπριακές αρχές.

Από την πλευρά της η εφημερίδα Guardian, σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι η 19χρονη αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση, «αναγκάστηκε να παραδώσει το διαβατήριό της, ενώ μεταφερόταν συνεχώς από το ένα μέρος στο άλλο».

Η Daily Mail αναφέρει ότι η νεαρή είχε έρθει στην Κύπρο για καλοκαιρινή εργασία, μένοντας σε ένα κοινόχρηστο δωμάτιο μαζί με άλλους Βρετανούς. Σύντομα, όπως αναφέρει η Daily Mail, γνώρισε και έναν 21χρονο Ισραηλινό, με τους δύο τους να βγαίνουν έξω μαζί τα βράδια.

Η καταδίκη της 19χρονης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των Βρετανών, οι οποίοι εγείρουν θέμα για τη μεταχείριση θυμάτων βιασμού στην Κύπρο. Μάλιστα, στο twitter ξεκίνησε μία εκστρατεία με το hashtag #BoycottCyprus, καλώντας τους Βρετανούς να μην επισκέπτονται την Κύπρο.

https://twitter.com/GeorgeMartyn93/status/1211610314866868229

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!