Στις σχέσεις της Κύπρου με τη Ρωσία και την Κίνα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της χώρας Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή την προγραμματιζόμενη ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παράσχουν τη Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Κύπρο από το οικονομικό έτος 2021.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Κύπρο σημείωσε ότι το πρόγραμμα προβλέπει «πολύτιμη εκπαίδευση και εκπαίδευση σχετικά με τις στρατιωτικές πρακτικές και πρότυπα των ΗΠΑ», στοχεύει στην «ενίσχυση των στρατιωτικών συνεργασιών και διεθνών συνασπισμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας για την εθνική ασφάλεια», διευκολύνει τις «σημαντικές επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις μεταξύ των ηγετών της άμυνας» και προωθεί μια «κοινή κατανόηση των κοινών διεθνών προκλήσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης και ταυτόχρονα να διαβεβαιώσω τους ενδιαφερόμενους ότι οι άριστες σχέσεις που διατηρούμε με τη Ρωσία ή την Κίνα δεν θα χαλάσουν ποτέ. Μια μικρή χώρα όπως η Κύπρος προσπαθεί για τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με όλα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας» δήλωσε ο Αναστασιάδης.