Γραπτές εγγυήσεις προς τους ιδιοκτήτες τ/κ περιουσιών, περιλαμβανομένου του ΕΒΚΑΦ, στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων έδωσε ο Διοικητής των Βάσεων, Στρατηγός Ρόμπερτ Τζον Τόμσον, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΒΚΑΦ Ιμπραήμ Μπεντέρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΚΑΦ, μετά από προσπάθειες του ΕΒΚΑΦ, ο Στρατηγός Τόμσον εγγυήθηκε γραπτώς μέσω επίσημης επιστολής ότι οι τ/κ περιουσίες στις Βρετανικές Βάσεις θα χρησιμοποιηθούν μόνο από Τ/κ.

«Τον ευχαριστώ. Όπως μπορείτε να δείτε, επιλύσαμε αυτό το πρόβλημα ομαλά μέσω διαλόγου. Τώρα αρχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω στον τρόπο με τον οποίο θα εκμεταλλευτούμε τα χιλιάδες στρέμματα ιδιοκτησίας ως επενδύσεις, βγάζοντας εισόδημα για το ΕΒΚΑΦ», κατέληξε ο Ι. Μπεντέρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

σ.σ. Το Εβκαφ είναι μουσουλμανικό ίδρυμα στην Κυπρο, το οποίο ιδρύθηκε το 1750 και χειρίζεται τις δωρεές κτημάτων (βακούφια) που έχουν γίνει απο πιστους για θρησκευτικους λόγους προς τον Αλλάχ. Κατα την διαρκεια των αιώνων εχει καταφέρει να συγκεντρώσει σημαντική περιουσία όπως αναφέρει η wikipedia. Γενικός διευθυντής του ιδρύματος σήμερα ειναι ο Prof. Dr. İbrahim Benter. To ίδρυμα σήμερα υπάγεται στην Τουρκοκυπριακή Διοίκηση Βακουφίων (Kıbrıs Türk Vakıflar Đdaresi) που υπαγεται στην διοίκηση της κατεχόμενης Κυπρου.