Πλοίο με κυπριακή σημαία συγκρούστηκε με το ιρανικό πλοίο Shahraz στη θαλάσσια περιοχή της Σινκαπούρης. Σύμφωνα με το Maritime Executive, πρόκειται για το κυπριακό πλοίο Tina 1, το οποίο αναχώρησε από τη Σιγκαπούρη με προορισμό τη Τζακάρτα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η αιτία του ατυχήματος, αλλά οι αρχές της Ινδονησίας διεξάγουν έρευνες.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα). Δύο περιπολικά σκάφη στάλθηκαν για να «παρακολουθήσουν και να επιβλέψουν την ασφάλεια στη σκηνή».

Εικόνες και βίντεο που τραβήχτηκαν από τοπικά μέσα έδειξαν ότι το Tina 1 χτύπησε την πρύμνη του ιρανικού πλοίου, το οποίο είχε εμπλακεί σε ατύχημα στην ίδια περιοχή τον Μάιο του 2020. Συγκεκριμένα, το Shahraz είχε συγκρούσει με ένα ινδονησιακό φορτηγό πλοίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Shahraz σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα έχει υποστεί καθίζηση και έχει υποστεί σημαντική ζημιά. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η ιρανική ναυτιλιακή εταιρεία ανέθεσε συμβόλαιο διάσωσης και γίνεται προετοιμασία για απομάκρυνσή του.