Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου έχει θέσει ως στόχο την εμβολιαστική κάλυψη του 65% του πληθυσμού τουλάχιστον με την 1η δόση με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Ιουνίου.

Τις δυο επόμενες ημέρες ανοίγει η πύλη Εμβολιασμού για άτομα 27-28 και 25-26 ετών. Ήδη στην Κύπρο έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση ποσοστό 36,5% του πληθυσμού, ποσοστό υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (31,3%).

Συνεχίζοντας τη διαδικασία για διευθέτηση ραντεβού, η πύλη Εμβολιασμού θα ανοίξει τις επόμενες μέρες για τις ηλικίες 27-28 ετών αύριο το πρωί και για τις ηλικίες 25-26 μεθαύριο.

Το υπουργείο επισημαίνει πως τα οφέλη από τον εμβολιασμό είναι πλέον εμφανή και στην Κύπρο, αφού όπως διαφαίνεται από τα τελευταία δεδομένα, ο αριθμός των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια έχει μειωθεί αισθητά, απόρροια της εμβολιαστικής κάλυψης.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι τα περιστατικά κρουσμάτων που έχουν ιστορικό εμβολιασμού, η συμπτωματολογία είναι ήπια και δεν καταλήγει σε νοσηλεία.

Διαμηνύει ότι το εμβόλιο κατά της νόσου και η τήρηση των απλών μέτρων ατομικής προστασίας είναι τα όπλα για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να σταματήσουμε τη μετάδοση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιστροφή στην κανονικότητα το συντομότερο και η ασφαλής επανεκκίνηση των κοινωνικών δραστηριοτήτων και της οικονομίας, εξαρτάται από την ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη απέναντι στο σύνολο και την αντίληψη ότι ο στόχος μας θα επιτευχθεί μόνο μέσα από συλλογικότητα, σημειώνει.