Στις 11:30 συναντάται στις Βρυξέλλες με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασσιάδης επανέλαβε χθες την αποφασιστικότητά του να συνεργαστεί στενά με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στην προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου, στην παρέμβασή των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε και ο Αντόνιο Γκουτερες, όπως ο ίδιος ανήρτησε στον λογαριασμό του στo twitter.

Εξάλλου ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος σε γραπτή δήλωσή του ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών διαβεβαίωσε τους 27 της ΕΕ πως «παρά τις όποιες δυσκολίες, θα εξακολουθήσει τις προσπάθειές του για τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για έναν ουσιαστικό διάλογο, επί τη βάσει της σαφούς εντολής που έχει από το Συμβούλιο Ασφαλείας».

Ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντήσει στις 12:20 και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Τατάρ αναχώρησε χθες το πρωί για τις Βρυξέλλες και συνοδεύεται από 4μελη ομάδα, μεταξύ αυτών ο «ειδικός εκπρόσωπός» του, Εργκιούν Ολγκούν και ο λεγόμενος «υφυπουργός εξωτερικών», Ισμαήλ Κορούκογλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!