Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων κάνουν λόγο για νέες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος επειδή η ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου) διέκοψε την παροχή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα «Αβρούπα», «διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από την ΑΗΚ στα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι».

Η εφημερίδα, «Χαλκίν Σεσί», γράφει ότι οι διακοπές ρεύματος, συνεχίστηκαν και χθες, καθώς η ΑΗΚ, η οποία παρέχει 70 MW ενέργειας στα κατεχόμενα, σταμάτησε την παροχή λόγω των δικών της αναγκών στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

Τέλος, η «Γενί Ντουζέν» αναφέρει ότι τα κατεχόμενα βυθίστηκαν στο σκοτάδι όταν η ΑΗΚ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας επικαλούμενη «έλλειψη καυσίμων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών η ζήτηση ηλεκτρικού ρεύματος έχει φτάσει σε πρωτοφανή για τη Κύπρο επίπεδα, με αποτέλεσμα η ΑΗΚ να δίνει προτεραιότητα στις ελεύθερες περιοχές και κυρίως στις περιοχές που φιλοξενούν τουρίστες. Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος παρατηρούνται ωστόσο και στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία.