Σε πλειστηριασμό βγαίνει το πρώτο αυτοκίνητο του Ντίεγκο Μαραντόνα, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην πίσω αυλή ενός σπιτιού λίγο έξω από το Μπουένος Άιρες, έχοντας αφεθεί στην τύχη του.

Ο ιδιοκτήτης του το βγάζει σε πλειστηριασμό, ποντάροντας στην αξία που αποκτά, καθώς είναι το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Πρόκειται για ένα… ταπεινό και κλασικό Fiat 128 που πήρε άλλη αξία όταν ο Μάρτιν Βαρόνε, οδηγός αγώνων, παρατήρησε το όνομα που αναγράφονταν στην άδειά του! Το συγκεκριμένο Fiat 128 επιβεβαιώθηκε πως ήταν το πρώτο που απέκτησε ο Μαραντόνα, το 1982 μετά τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα.

Υπό άλλες συνθήκες το ταπεινό Fiat θα παρέμενε εκεί για πάντα ή στην καλύτερη περίπτωση θα είχε οδηγηθεί σε κάποια μονάδα ανακύκλωσης, μόνο που το όνομα το οποίο αναγραφόταν στην άδειά του κίνησε την περιέργεια και το ενδιαφέρον του Martin Varrone.

Ο Αργεντινός οδηγός αγώνων είχε την πληροφορία ότι το συγκεκριμένο Fiat 128 ανήκε στον Ντιέγκο Μαραντόνα, στοιχείο το οποίο επιβεβαιώθηκε μετά από μια σύντομη έρευνα στο ιστορικό του αυτοκινήτου.

Ο Βαρόνε ανακατασκεύασε το συγκεκριμένο Fiat 128 αλλά προφανώς αξία του δίνει το ότι ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του «D10S». Πόσο πωλείται; Έχει τιμή εκκίνησης… 400.000 δολάρια!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!