Με μία παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή made in Greece και σε… άπταιστα ελληνικά, η Γερμανική Πρεσβεία στην Αθήνα, δίνει τη δική της γιορτινή «νότα» με έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο στα social media.

Ο λόγος για τα… Βανίλε Κίπφερλ (Vanille Kipferl), τα παραδοσιακά -σε Γερμανία και Αυστρία- «μισοφέγγαρα» μπισκότα που ευωδιάζουν βανίλια.
Στο tweet και, αντίστοιχα, στο post στο Facebook της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα αναφέρονται λεπτομερώς τα υλικά και η διαδικασία, ενώ προσφέρονται οδηγίες και σε βίντεο.

Τα υλικά για τη ζύμη:
• 2 sticks βανίλιας
• 210 γρ. βούτυρο αγελ.
• 80 γρ. ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα

Τα υλικά για τη διακόσμηση:
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 4 φακελάκια αρωματισμένη ζάχαρη
βανίλιας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτέλεση:
• Χαράζουμε τα sticks κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους
της βανίλιας προσεκτικά
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τους σπόρους βανίλιας, το
βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το
μείγμα
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα αλεσμένα αμύγδαλα
και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα
• Αρχικά χτυπάμε με τον γάντζο του μίξερ και εν συνεχεία
ζυμώνουμε λίγο ακόμα με τα χέρια, μέχρι η ζύμη να μην
κολλάει.
• Χωρίζουμε σε 8 τεμάχια και πλάθουμε το κάθε ένα σε ρολό
• Τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε τα
ταψιά με χαρτί ψησίματος
• Κόβουμε φέτες πάχους 1-2 εκ. από τα ρολά και σχηματίζουμε
μισοφέγγαρα
• Βάζουμε τα μισοφέγγαρα στο ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ
τους
• Ψήνουμε στους 175°C για 20 λεπτά
Για τη διακόσμηση
• Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με την αρωματισμένη ζάχαρη
βανίλιας
• Βάζουμε προσεκτικά τα κουλουράκια στο μείγμα της ζάχαρης
(προσέχουμε να είναι χλιαρά) καi τα γυρνάμε από όλες τις
μεριές για να κολλήσει το μείγμα πάνω τους