Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε το μοντέλο Πάνος Θεοδώρου, που δύσκολα θα ξεχάσει σε όλη του την ζωή, αφού βρέθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο.

Το μοντέλο είχε την τύχη με το μέρος του όπως φάνηκε και σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει μέσα από τις δηλώσεις του.

Ήταν 13 Μαΐου 2017, όταν ένα υπεραστικό τρένο έφυγε από τις σιδηροδρομικές γραμμές και έπεσε πάνω σε ένα σπίτι στην κωμόπολη του Δήμου Χαλκηδόνας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι δέκα.

«Πηγαίναμε στη Θεσσαλονίκη με μια φίλη μου για ένα θεατρικό φεστιβάλ που θα γινόταν στην πόλη. Περίπου μισή ώρα πριν φτάσουμε στον προορισμό μας έγινε το ατύχημα. Ηταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που πήρα τρένο και μπορώ να πω ότι μου άρεσε κιόλας, τόσο το ταξίδι με το συγκεκριμένο μέσο όσο και η διαδρομή» συνεχίζει την αφήγησή του το μοντέλο.

Σαν σε ταινία

«Ξαφνικά ένιωσα μια έντονη δόνηση, έσβησαν τα φώτα και αισθάνθηκα σαν να βρισκόμουν σε… ταινία. Το βαγόνι αναποδογύρισε, η φίλη μου προσπάθησε να κρατηθεί από το κάθισμα αλλά δεν τα κατάφερε κι εγώ την άρπαξα στον αέρα. Ευτυχώς είχα καλά ανακλαστικά και την κράτησα σε μια προσπάθειά μου να την προστατεύσω. Τιναχτήκαμε από τη μια μεριά του βαγονιού στην άλλη, αλλά για καλή μας τύχη, όταν πέσαμε, δεν χτυπήσαμε. Τότε άρχισε να μυρίζει πετρέλαιο. Αμέσως ξύπνησε μέσα μου το ένστικτο της επιβίωσης και συνέστησα σε όλους ψυχραιμία, κάτι δύσκολο, αν αναλογιστείς ότι ακούγονταν από παντού φωνές, ουρλιαχτά, κλάματα. Πολύ ψύχραιμος εγώ, φώτισα με το κινητό μου έξω από το παράθυρο για να δω πού βρισκόμασταν, καθώς ήταν βράδυ και φοβήθηκα μήπως το τρένο ήταν κοντά σε κάποιον γκρεμό».

Διαπιστώνοντας ότι ο συρμός δεν βρισκόταν σε επικίνδυνο σημείο, ο Πάνος άρχισε να ψάχνει τρόπο να σηκώσει το παράθυρο για να μπορέσει ο ίδιος και οι άλλοι επιβάτες να βγουν από το βαγόνι. «Ευτυχώς μας είδαν απέξω κάτοικοι της περιοχής και για να μας βοηθήσουν να βγούμε άρχισαν να πετούν πέτρες σ’ ένα ραγισμένο παράθυρο. Το σπάσαμε τελικά και βγήκαμε. Πρώτα έβγαλα τη φίλη μου και μετά τον υπόλοιπο κόσμο. Τότε ήρθε, θυμάμαι, κοντά μας μια καλή γιαγιά και μας πήρε αγκαλιά» αναφέρει.

Μετατραυματικό στρες

Η συνέχεια τον βρήκε να βοηθάει τον υπόλοιπο κόσμο, αφού εκείνος στάθηκε πολύ τυχερός και δεν τραυματίστηκε καθόλου, σε αντίθεση με άλλους που επέβαιναν στο τρένο. Η εμπειρία πάντως έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό του και δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ. «Για δυο μέρες μετά το δυστύχημα δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Από τότε δεν έτυχε να μπω ξανά σε τρένο. Εχω μπει σε μετρό, βέβαια. Μου έχει αφήσει ένα μικρό μετατραυματικό στρες αυτή η ιστορία, πλέον με ταράζουν τα κενά αέρος στο αεροπλάνο. Πριν δεν το πάθαινα αυτό. Μετά τον εκτροχιασμό του τρένου όμως το παθαίνω, μάλλον γιατί έτσι έκανε και το τρένο πριν βγει από την πορεία του. Πάντα μπορεί να γίνει η στραβή, ποτέ δεν ξέρεις…» τονίζει.

Ο Πάνος Θεοδώρου, πέρα από το μόντελινγκ, έχει και άλλες ενδιαφέρουσες ασχολίες. «Εχουμε φτιάξει με τον αδελφό μου μια εφαρμογή που μπορείς να κλείνεις ραντεβού για μασάζ. Συνεργαζόμαστε με 20 καταστήματα στην Αθήνα και κλείνεις ραντεβού όποτε θέλεις μέσω του app, χωρίς να παίρνεις τηλέφωνο. Επίσης είμαι συνέταιρος σε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Παράλληλα έχω πολλά χόμπι, μου αρέσει πολύ η μουσική, παίζω πιάνο, λίγο κιθάρα…» μας λέει και προσθέτει πως του αρέσει επίσης ο χώρος της υποκριτικής και έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις. «Γενικά μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα, ν’ αποκτώ νέες εμπειρίες, να γνωρίζω νέα άτομα και να δικτυώνομαι, καθώς είμαι πολύ κοινωνικός» σημειώνει.