Ένα από τα πιο διάσημα κόλπα του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ  αποκαλύφθηκε σε δικαστική αίθουσα μετά από μήνυση.

Στη δίκη πάντως κέρδισε ο αδιαφιλονίκητος «άρχοντας των ψευδαισθήσεων».

Υποψήφιος για 38 βραβεία Emmy, εκ των οποίων έχει κερδίσει τα 21. Με 11 δικά του μοναδικά ρεκόρ να παραμένουν στο Βιβλίο Γκίνες. Με αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και με τιμητικό τίτλο ιπποτισμού από την γαλλική κυβέρνηση. Ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ δικαίως αποκαλείται το «8ο θαύμα» καθώς στο βιογραφικό του υπάρχουν μερικά από τα πιο απίστευτα τρικ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Είναι αυτός που κατάφερε να «εξαφανίσει» ένα αεροσκάφος το 1981 και δύο χρόνια αργότερα άφησε τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό όταν επανέλαβε το ίδιο κόλπο με το Άγαλμα της Ελευθερίας (!), χωρίς να σταματήσει εκεί… Ακολούθησε η περίφημη αιώρηση πάνω από το Γκραν Κάνυον, η απόδραση από τις φυλακές του Αλκατράζ, η εξαφάνιση ενός βαγονιού του Orient Express και φυσικά το πέρασμα μέσα από το Σινικό Τείχος!

">

Πέρα από αυτά τα μοναδικά κόλπα τεράστιας κλίμακας, ο Κόπερφιλντ κατόρθωνε να «ζεσταίνει» το κοινό του με τις θρυλικές εμφανίσεις του στο Λας Βέγκας, στον δικό του χώρο στο αχανές ξενοδοχείο-καζίνο MGM Grand, όπου έδινε 15 παραστάσεις διάρκειας 90 λεπτών η κάθε μία κατά την διάρκεια κάθε εβδομάδας.

Μπορεί η ατάκα να θέλει «ό,τι συμβαίνει στο Λας Βέγκας, να μένει στο Λας Βέγκας», αλλά αυτό δεν ίσχυσε για ένα από τα τρικ του γνωστού «μάγου», το οποίο επαναλάμβανε στις εμφανίσεις του καθώς υπήρξε μια φορά που τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Ήταν το κόλπο όπου –στην θεωρία- ορισμένοι από τους θεατές επιλέγονται τυχαία και στη συνέχεια εξαφανίζονται κάτω από μάτια των υπόλοιπων θαμώνων.