Η καθημερινότητα και τα σκάνδαλα στη ζωή παγκοσμίου φήμης διασημοτήτων, «μαγνήτιζαν» ανέκαθεν το μεγάλο ενδιαφέρον των θαυμαστών και των ξένων μέσων ενημέρωσης.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον όμως, έχει συγκεντρωθεί και γύρω από τα μυστήρια που δημιουργήθηκαν, με πρωταγωνιστές διάσημους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και τραγουδιστές.

Ανεξήγητες καταστάσεις γύρω από σταρ της μουσικής και του κινηματογράφου, βρήκαν τις «απαντήσεις» τους σε λαϊκές θεωρίες, που με τα χρόνια διαδόθηκαν στο διαδίκτυο και πλέον αγγίζουν τα όρια του θρύλου.

Από το κορίτσι που αντικατέστησε τη «νεκρή» Αβρίλ Λαβίν μέχρι και την αθανασία του Κιάνου Ριβς, διαβάστε παρακάτω μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες θεωρίες συνωμοσίας στο Χόλιγουντ.

Ο Μάικλ Τζάκσον ζει

Λίγο καιρό μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον το 2009, φωτογραφίες του θρυλικού σταρ που τον ήθελαν να περπατά σε δημόσιους χώρους, τροφοδότησαν στους φαν του την ελπίδα, ότι είναι ζωντανός και απλά σκηνοθέτησε τον θάνατό του, για να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πρώτη αφορμή γι’ αυτή τη φημολογία στάθηκε μία σέλφι φωτογραφία που τράβηξε η κόρη του, Πάρις, μέσα από ένα αυτοκίνητο. Τα βλέμματα κάποιων έπεσαν στο πίσω κάθισμα, που έβλεπαν έναν άνδρα, ο οποίος έμοιαζε πολύ στον πατέρα της.

Μέχρι και σήμερα, κυκλοφορούν φωτογραφίες που υποτίθεται πως δείχνουν τον Μάικλ Τζάκσον να περιφέρεται ολοζώντανος ανάμεσα στο πλήθος

Πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να χαλάσουν το «όνειρο» των εκατομμύρια θαυμαστών του «βασιλιά της ποπ» και υποστηρίζουν ότι αυτό που φαίνεται είναι απλά ένα εξάρτημα του αυτοκινήτου και όχι ο Τζάκσον.

Για εκείνους που δεν πείστηκαν πως ο Μάικλ Τζάκσον ζει, ένα βίντεο άγνωστου δημιουργού ήρθε να «φωτίσει» περισσότερο τη φωτογραφία, μέχρι για να «αποκαλυφθεί» πως στο πίσω κάθισμα βρίσκεται πράγματι ο τραγουδιστής.

Μέχρι και σήμερα, κυκλοφορούν φωτογραφίες που υποτίθεται πως δείχνουν τον Μάικλ Τζάκσον να περιφέρεται ολοζώντανος ανάμεσα στο πλήθος.

">

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ σκηνοθέτησε την προσελήνωση του Apollo 11

Τον Ιούλιο του 1969 ένα πρωτοφανές γεγονός έρχεται να αλλάξει σελίδα στην παγκόσμια ιστορία. Ο Apollo 11 εκτοξεύεται στο διάστημα και 5 μέρες αργότερα, ο άνθρωπος πατά για πρώτη φορά το πόδι του στη Σελήνη.

Οι πρώτες εικόνες των αστροναυτών στη Σελήνη έκαναν τον γύρο του κόσμου, αλλά δεν τους έπεισαν όλους. Οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονταν ότι το υλικό της προσεδάφισης στη Σελήνη είναι σκηνοθετημένο και μάλιστα από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ!

Έναν χρόνο πριν την προσεδάφιση στο Φεγγάρι, κυκλοφόρησε μία ταινία του Κιούμπρικ, το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» που για κάποιους δεν ήταν παρά απλή πρόβα για την επόμενη δουλειά του, να σκηνοθετήσει την αποστολή του Apollo 11 για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης.

Έναν χρόνο πριν σημειωθεί το κοσμοϊστορικό γεγονός, κυκλοφόρησε η ταινία του Κιούμπρικ, το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» και ο σκηνοθέτης επαινέθηκε για την ακριβή απεικόνιση του Σύμπαντος, που για κάποιους δεν ήταν παρά απλή πρόβα για την επόμενη δουλειά του. Αυτή δεν είναι άλλη από τη δημιουργία του βίντεο με την αποστολή του Apollo 11. Με το που τελείωσε την «Οδύσσεια», ο Κιούμπρικ πήγε να δουλέψει μυστικά για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους.