Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα γνωστό σε κάθε άνθρωπο, με ορισμένες φοβίες, ωστόσο, να είναι πιο… ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες από άλλες.

Αν και η φήμη και τα πλούτη μπορούν να απαλλάξουν ένα άτομο από μερικές δυσκολίες της ζωής, πολλά διάσημα πρόσωπα φαίνεται να πέφτουν θύματα ασυνήθιστων φοβιών.

Η Τάιρα Μπανκς φοβάται τα δελφίνια, έχει δηλαδή δελφινοφοβία, η οποία εκδηλώνεται ως επαναλαμβανόμενος εφιάλτης.

Από την άλλη, ο Στίβεν Κινγκ, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τους περισσότερους εφιάλτες από οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο στον πλανήτη όπως σημειώνει ο Independent, φοβάται τον αριθμό 13.

«Όταν γράφω, δε θα σταματήσω ποτέ τη δουλειά μου αν ο αριθμός της σελίδας είναι 13 ή πολλαπλάσιο του 13», είχε πει κάποτε. «Θα συνεχίσω να πληκτρολογώ μέχρι να φτάσω σε έναν ασφαλή αριθμό», πρόσθεσε.

Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ φοβόταν τα κοτόπουλα αλλά και τα αυγά, ενώ ο Τζόνι Ντεπ φοβάται τους κλόουν.

Ο Μακόλεϊ Κάλκιν, που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από τις ταινίες «Home Alone» πάσχει από αγοραφοβία, ενώ ο Σαλβαδόρ Νταλί είχε μια έντονη φοβία για τα έντομα και τα ζωύφια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απίστευτη μοιάζει και η φοβία του Στιβ Τζομπς, του εκλιπόντα συνιδρυτή της Apple, ο οποίος έπασχε από φόβο για τα κουμπιά, με αποτέλεσμα τόσο την χαρακτηριστική του εμφάνιση με το ζιβάγκο όσο και – αν πιστέψουμε τον μηχανικό σχεδιασμού Abraham Faraq – το ποντίκι χωρίς κουμπιά που θα γινόταν βασικό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό των υπολογιστών του.