Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, ο ηθοποιός Φίλιπ Μπέικερ Χολ, ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους καρατερίστες του Χόλιγουντ.

«Ο γείτονας, φίλος και ένας από τους πιο πολύπειρους, ταλαντούχους και καλούς ανθρώπους που συνάντησα ποτέ, ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ, πέθανε ήρεμα χθες το βράδυ. Είχε γύρω του τους αγαπημένους του. Ο κόσμος έχει μια άδεια θέση», έγραψε ο αθλητικογράφος Σαμ Φάρμερ, που ήταν γείτονας και φίλος του ηθοποιού.

Ο Φίλιπ Μπέικερ Χολ, που γεννήθηκε στο Τολέντο του Οχάιο του 1931, ξεκίνησε την υποκριτική καριέρα του σε μικρές θεατρικές σκηνές της Νέας Υόρκης -πριν από αυτό, είχε διατελέσει μεταφραστής για τον αμερικανικό στρατό στην Γερμανία.

">

Η μακρά πορεία του, πάντως, στον κινηματογράφο, αλλά και την τηλεόραση, ξεκίνησε την δεκαετία του ‘70. Ήταν τότε που ο Χολ ανέλαβε τον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο στο «Cowards» του Σάιμον Νάκτερν. Την ίδια δεκαετία έκανε και μικρά περάσματα στην τηλεόραση, σε σειρές όπως το «M*A*S*H» και το «Good Times».

Κάπως έτσι, ο Χολ ξεκίνησε να χτίζει όνομα ως καρατερίστας και μια πλούσια καριέρα 5 δεκαετιών με περισσότερους από 180 ρόλους σε σινεμά και τηλεόραση στο ενεργητικό του.