Πολλές φορές θα έχετε βρεθεί σε κάποιο πανηγύρι, σε μαγαζιά με διάφορα παιχνίδια ή στο σινεμά και έχετε έρθει αντιμέτωποι με τη… δαγκάνα.

Πρόκειται για ένα δημοφιλές παιχνίδι κατά το οποίο ρίχνετε ένα νόμισμα και έχετε μια προσπάθεια να πιάσετε ένα λούτρινο κουκλάκι ή κάποιο άλλο παιχνίδι.

Πάντα πιστεύατε ότι το αντικείμενο του πόθου σας θα γίνει δικό σας, ωστόσο πάντα κάτι γινόταν και το χάνατε την τελευταία στιγμή.

Τυχαίο; Μάλλον όχι! Ο λόγος ακολουθεί παρακάτω.

Όπως υποστηρίζει η ομάδα του αμερικανικού Vox πάντως που το έψαξε, φαίνεται πως το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να κερδίζει ο ιδιοκτήτης του και όχι ο πελάτης.

Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με την έρευνά τους που παρουσίασαν σε βίντεο, η δαγκάνα είναι προγραμματισμένη να βάζει κανονική δύναμη στη λαβή της, μόνο όταν έχει ρίξει ο παίκτης έναν συγκεκριμένο αριθμό κερμάτων στο μηχάνημα.

Έτσι, μέχρι να συγκεντρωθεί ένα συγκεκριμένο ποσό, η δαγκάνα πιάνει το αντικείμενο και στη συνέχεια χαλαρώνει, με αποτέλεσμα αυτό να πέφτει. Αν τώρα παίξουμε αρκετές φορές και το μηχάνημα πιάσει το αντίστοιχο ποσό που έχει ορίσει ο ιδιοκτήτης του, τότε η δαγκάνα αποκτά ξανά όλες τις δυνάμεις της και μας φέρνει το πολυπόθητο αντικείμενο.

Δείτε τα βίντεο:

">
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!