Η Loreen, φέτος, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, καθώς κέρδισε για δεύτερη φορά τη Eurovision, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Ωστόσο, λίγο πριν τον τελικό του διαγωνισμού, υπήρξαν συζητήσεις στις οποίες ακροατές κατηγόρησαν τη Σουηδή τραγουδίστρια για λογοκλοπή.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως το νικητήριο τραγούδι «Tattoo» της Loreen μοιάζει με τραγούδι της Ουκρανής καλλιτέχνιδας Mika Newton, αλλά και με το θρυλικό τραγούδι «The Winner Takes It All».

Οι κατηγορίες ότι αντέγραψε τραγούδι Ουκρανής τραγουδίστριας

Η πρόταση ότι η Loreen θα μπορούσε να έχει αντιγράψει άλλο τραγούδι κοινοποιήθηκε στο TikTok του, μεταξύ άλλων, από τον δημιουργό του I kirill you, ο οποίος συνέκρινε τη σουηδική επιτυχία και το τραγούδι του 2005 «V plenu» από τη Mika Newton. Ομολογουμένως, τα τραγούδια μοιάζουν πολύ.

">

Η Mika Newton, ή αλλιώς Oksana Stefaniwna Hrycaj, είναι μια Ουκρανή ποπ τραγουδίστρια και ηθοποιός. Ξεκίνησε να τραγουδά από πολύ μικρή ηλικία εμπνευσμένη από τη δουλειά της Avril Lavigne. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπροσώπησε τη χώρα της στον 56ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στο Ντίσελντορφ, όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση.

Το Διαδίκτυο αντέδρασε αμέσως σε αναφορές για λογοκλοπή. Ακόμη και μια παρωδία του τραγουδιού της Loreen του Ρώσου youtuber Ramin έχει ήδη εμφανιστεί στο διαδίκτυο, στο οποίο οι στίχοι αναφέρουν ότι η «Loreen» δεν έχει κλέψει το τραγούδι.