Φαγητό
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Για το φύλλο
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και επιπλέον για τα φύλλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
νερό όσο πάρει να γίνει μια ζύμη με απαλή υφή
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 φλιτζ. μαργαρίνη ή βούτυρο για τα φύλλα
Για τη γέμιση
200γρ. φέτα απαλής και ήπιας γεύσης
300γρ. μυζήθρα
2 αυγά
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο-λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια και να έχει απαλή υφή.
Διαβάστε την υπόλοιπη εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ