Σας αρέσει το κουνουπίδι, αλλά δεν αντέχετε τη μυρωδιά την ώρα που μαγειρεύεται; Πρέπει για λόγους διατροφής να το βάλετε στις καθημερινές συνήθειες αλλά και μόνο στην ιδέα, να να υποστείτε την απαίσια μυρωδιά του, σας έρχεται να λιποθυμήσετε;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε μερικά κόλπα για να απαλλαγείτε σε ικανοποιητικό βαθμό από τη μυρωδιά και να απολαύσετε το κουνουπίδι:

  • Αλείψτε με ξύδι το καπάκι της κατσαρόλας.
  • Ρίξτε στο νερό που βράζει ένα λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.
  • Όταν βράσετε το κουνουπίδι, βράστε δάφνη. Εξουδετερώνει όλες τις μυρωδιές και αφήνει και ένα χαλαρωτικό άρωμα στο χώρο.
  • Μη βράζετε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα από αλουμίνιο. Το θείο που υπάρχει στο κουνουπίδι αντιδράει με το αλουμίνιο και χειροτερεύει τη μυρωδιά.